Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /customers/f/a/c/byggeven.org/httpd.www/includes/menu.inc).

Om Byggeven

Der er mange parter og procedurer i en renoveringssag

Renovering af almene boligafdelinger involverer mange parter. I kraft af beboerdemokratiet har beboerne altid en vigtig rolle. På afdelingsmødet beslutter beboerne, hvilke arbejder og aktiviteter der skal sættes i værk.

Afdelingsbestyrelsen kan samtidig vælge, hvor meget den vil deltage i det konkrete arbejde. Medlemmer kan fx sidde med i et byggeudvalg. De skal som beboernes repræsentanter varetage de fælles interesser.

Boligorganisationen er dog altid bygherre og dermed juridisk og økonomisk ansvarlig. Organisationen skal derfor godkende projektet. Administrationen sætter en projektleder på sagen, og undervejs tilknyttes også rådgivere på bl.a. de tekniske og fysiske opgaver.

Hvorfor lave byggeven?

I større sager skal beboervalgte lægfolk og professionelle fagfolk således ofte samarbejde gennem en længere proces. Der skal vælges langtidsholdbare løsninger, der lever op til myndighedskrav, og som sikrer gode boliger og en økonomi, der hænger sammen også i fremtiden.

En afdelingsbestyrelse står typisk i den situation, at det er første gang, de skal deltage i en renovering. Der er derfor mange forhold og udtryk, som naturligt er nye, og som slet ikke er en selvfølge at kende til. Det kræver mod til at stille spørgsmål til de professionelle parter og samtidig en lydhør indstilling, der giver plads til den faglige rådgivning.

Det er kan godt give udfordringer at komme i mål, og det er ikke ualmindeligt, at der opstår uenigheder undervejs.

Byggeven er lavet som hjælp til bedre processer og samarbejde om den vigtige opgave det er at sikre gode almene boliger. 

Vi diskuterede stadig vinduestyper, da de nærmest var sat i. (beboerdemokrat)

Når man ikke har prøvet en renoveringssag før, er der ting, som man forventer kan lade sig gøre, og det kan det muligvis ikke. (beboerdemokrat)

TAK TIL...

Byggeven er resultatet af et forarbejde, der har involveret interviews, møder og workshops med forskellige mennesker og parter i den almene boligsektor.

Beboere i forskellige boligafdelinger har åbnet deres dør og givet indblik i, hvad der er vigtigt for dem i og omkring deres bolig.

Medlemmer af afdelingsbestyrelser har fortalt om deres erfaringer og oplevelser med at være part i større renoveringssager.

Medarbejdere hos boligorganisationen Lejerbo har bidraget med erfaringer, udfordringer, forslag og input udfra deres faglige virke.

Medarbejdere hos arkitektfirmaet Arkitema har givet sparring til projektet og bidraget med erfaringer set fra rådgiverrollen.

Særlig tak til Lejerbo for stort engagement og deltagelse i projektet.

Projektet er støttet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter