Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /customers/f/a/c/byggeven.org/httpd.www/includes/menu.inc).

Drift

I denne fase overgår sagen til drift. Det betyder, at rådgiver, entreprenør og håndværkere afslutter deres opgaver, og jeres administration og vante driftsfolk tager over.

Som afdelingsbestyrelse kan I sammen med beboerne og samarbejdspartnere fejre en veloverstået byggesag og et stort arbejde.

Afslut sagen i fællesskab
Der vil sikkert være ting, som i tilbageblikket kunne have været bedre. Det kan være en rigtig god idé at tage en afsluttende snak med projektets parter om sagens forløb, samarbejdet og resultaterne. Erfaringerne kan komme andre i jeres boligorganisation til gode, give rådgiverne brugbar respons på deres arbejde, og det kan bidrage til at lande projektet ordentligt. 

Målet for fasen er at have en plan for drift- og vedligeholdelse, som tager højde for de nye forhold i bebyggelsen. Her skal der måske udarbejdes vejledning til beboerne. Sagen vil efter 1 og 5 år blive fulgt op med en bygningsgennemgang.

Fakta 

1-års og 5-års gennemgang
Sagens rådgiver, entreprenør og bygherre (boligorganisationen) skal gennemføre eftersyn af byggearbejdet knap et år efter afleveringen. Dette skal sikre udbedring af fejl og mangler. Lignende eftersyn foretages knap 5 år efter afleveringen, dog udført af driftafdelingen evt. med bistand fra en teknisk rådgiver. 

Drift og vedligeholdelse
Afhængig af byggesagen vil der være nye forhold som driftspersonalet og beboerne skal lære at bruge og vedligeholde. For at få mest gavn og glæde af de nye forhold kan det være en god idé at udarbejde information til beboerne. Det kan indeholde vejledning til, hvad de selv kan gøre, eller hvordan nye løsninger fungerer. Det kan også afhjælpe spørgsmål til driftspersonalet i tiden efter ibrugtagning.

Hjælp til faserne i en byggesag