Fejlmeddelelse

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2405 af /customers/f/a/c/byggeven.org/httpd.www/includes/menu.inc).

Ansøgning

I denne fase skal der udarbejdes en ansøgning til Landsbyggefonden og kommunen, hvis der søges om støtte til jeres projekt. En ansøgning kræver en omfattende helhedsplan, der udvikles som led i opstartsfasen og involverer beboerne.

Opgaven er at gennemføre aktiviteter og indhente viden, som skaber grundlag for en ansøgning.  

Som afdelingsbestyrelse skal I være med til at tænke beboerne ind i arbejdet med helhedsplanen for at skabe opbakning, idéer og viden.

Vejledningerne i den farvede boks er omfattende. De er henvendt til bl.a. projektledere, men der kan godt være inspiration at hente til bl.a. den beboerdemokratiske proces. Hvis en beboerundersøgelse er på tale, så læs om mulighederne ved at bruge spørgeskemaet her på siden. 

Vær tålmodige – en ansøgning tager tid
Det er administrationens opgave sammen med eksterne rådgivere at stå for ansøgningsproceduren med myndighederne. Tilsammen tager forberedelserne længere tid og involverer flere parter og midler end andre renoveringssager.

Målet for fasen er, at afdelingsbestyrelsen kan indstille en helhedsplan med økonomi til afstemning hos beboerne, og at ansøgningen sammen med helhedsplanen kan behandles i Landsbyggefonden, kommunen og evt. andre myndigheder.

Fakta 

Landsbyggefonden (LBF) støtter bl.a. fysiske arbejder i almene boliger. Der er mange tekniske krav, og det kan virke uoverskueligt. Det er administrationens opgave sammen med rådgivere at stå for proceduren med LBF og kommunen.

Selve behandlingsforløbet i overskrifter:

  • Kommunen behandler og anbefaler ansøgningen og 1. version af helhedsplan
  • LBF besigtiger afdelingen og prækvalificerer afdelingen
  • Styregruppen tilpasser projektet og prioriterer indsatsen i dialog med LBF

Skema A, B og C
De tre skemaer vil nok blive omtalt. De dækker over informationsskemaer, som skal indsendes før, under og efter en sag støttet af Landsbyggefonden.

Læs mere 

Landsbyggefonden

Boligsocial helhedsplan

Hjælp til faserne i en byggesag